субота, 27. фебруар 2010.

Psihopata?



Generalno njanjav dan koji sam započeo odlaskom na groblje, kasnije saznajem da je par stotina metara dalje jedan Mužljanac nasumice pucao ka prolaznicima. Kad se pročula priča da je fotograf i mađarskog porekla, jedna prijateljica moje prijateljice je odmah pitala: "Jel' Tibor Arva?". Ne znam da li treba da mi laska što sam "top of mind awareness" fotograf ili da me zabrine... No evo jednog mračnog autoportreta u to ime... (ne bojte se, najopasnije čime bih mogao da vas napadnem je viljuška..)

петак, 26. фебруар 2010.

Happy face



Kako ono kažu "Lepota je u oku posmatrača". I eto, pošto su mi odložili jedan sastanak, imao sam malo vremena da napravim sebi doručak, ali sam ovo ipak morao da isfotkam brzo - da se ne ohladi.

четвртак, 25. фебруар 2010.

Porodica



Bio u Jaši, iznervirali me u "Amigos Chicken"-u (ja tražio krilca u komadima, a oni me pitali koliko to ima u gramima, ko da sam ja još u "Farmville", kao da bi mi dali 6,25 krilca a ne 7 ili 8 kom...), sve u svemu - tamo više ne idem, i pošto me mrzi da fotkam, a Jovan je već uradio neke fotke, a pošto ste vi to tražili i Gogu, eto i Goge i Vigora da ne bude samo ja lep...

среда, 24. фебруар 2010.

Moja malenkost



Generalno, vrlo mrzim svoje fotke na kojima pokušavam da "ispadnem" lep, no ova Jovanova mi se čak sviđa. Verovatno imam problem sa srednjim uhom i osećajem ravnoteže, ali sve u svemu - ja se lajkujem ovde. Eto i od mene (tj. Jovana) jedna lepa da ispadne.

уторак, 23. фебруар 2010.

Skoro pa čopor



Divan dan za ovo doba godine, opet sam malo prošetao, ali postaviću ovaj put fotku naše male disfunkcionalne porodice.

понедељак, 22. фебруар 2010.

Moj pas čuvar



Ostao sam sam kod kuće, ali ne ne plašim jer ima ko da me čuva. Bobi, nazvan po njegovom prethodniku, nikad prežaljenom žutom avlijaneru. Pazi - ujeda! (Bobi je, po svemu sudeći - nestao u švaleraciji....)

недеља, 21. фебруар 2010.

Opuštencija



Danas sam rešio da se malo opuštam i učim nešto novo. Evo, ovo sam naučio. Možda će me Vigor ubiti zbog ovoga, a možda i neće, no moj dan je prošao u transformisanju moga sina u statistu u Avataru.

субота, 20. фебруар 2010.

Kad će leeetoooo?



Evo nešto toplije za ove hladne dane. Postavio sam ovde fotku da me podseti da sad već treba da počnem da radim letnje fotke za stock.

петак, 19. фебруар 2010.

Konkretno :)



Za razliku od jučerašnje apstrakcije, ovaj put nešto vrlo konkretno. Portret jednog petla. Zelene, žute i plave linije mu ističu karakter. Crvena je boja seksa? (zabranjeno za one ispod 18)

четвртак, 18. фебруар 2010.

Vigor je počeo "Pic per day" projekt



U sasvim opravdanom očekivanju da Vigorov "pic per day" projekat bude bolji od mog, postavljam ovde ovu poetsku apstrakciju pod nazivom "Smisao života", pa se vi zabavljajte tumačeći je.

среда, 17. фебруар 2010.

Dan procuri...



Opet sam promašio dan. Nevolja je u tome što se meni baš i ne dešava toliko toga zanimljivog, pa onda dan - jednostavno procuri u nigde. Da ne bih ostao dužan, evo jedne scene iz Vigorove sobe... Zahvaljujem se na strpljenju i razumevanju, pa ću gledati da danas sve nadoknadim.

уторак, 16. фебруар 2010.

Prošlost



Prošlost ti se ponekad prikrade, skoro niotkuda i ugrize te za dupe... Tako sam i ja s(j)ebe pronašao na fotografiji (čak prvoj po redu) u knjizi Borislava Novakovića i dr Nebojše Kuzmanovića "Buđenje parlamentarizma - zora demokratije" i pazi, fotka je iz 1984. godine, verujem da je fotkano mojim starim fotoaparatom, na 10 sec. odloženo. Damn! ja sam mislio da se dobro zezam u studenjaku (gde sam bio ilegalac) kad ono... zora demokratije.

недеља, 14. фебруар 2010.

Gogin kreativni haos



Opet sam promašio jedan dan sa uploadom... no što se tiče aktivnosti - ništa se nije promenilo. Dnevna soba je i juče izgledala otprilike ovako, Goga je počela da slika marame... a kad se umori, onda se lepo ovako izvali tu odmah, pored...

петак, 12. фебруар 2010.

Goga u akciji



Nastavak papirologije. Vaistinu, brzo sam dobio poziv za PIB, pa je registracija ušla u završnu fazu. Išao sam u laganu šetnju na jedno sat vremena, što smatram svojim velikim uspehom. Goga je počela da radi novi set marama i raširila je svoje okvire po sobi.

четвртак, 11. фебруар 2010.

Kreativni nered



Sređivao paprilogiju, postaću "preduzetnik". Kao i obično u NS PIB dobijete odmah, u Zrenjaninu čekate da vam pošalju poziv, jedno 10-tak dana. Što se fotke tiče - kad nemam šta, onda lovim po kući. Ovaj put Vigor, dok čita "Osnove citologije" umesto da radi domaći, u svom "kreativnom neredu"...

среда, 10. фебруар 2010.

Siv dan



Siv dan sa mnoštvom događanja. Belo g. ponovo pada, Goga i ja smo preuzeli ganc nove pasoše, pa sad možemo u ... Evropu. Popodnevni odmor je u toku, Goga se već izvalila, a ni ja joj neću ostati dužan. Vreme - pričije, što bi se reklo... Na slici, Goga čeka dok se ja isparkiravam kod SUP-a.

уторак, 9. фебруар 2010.

Visibabe



Prve visibabe ove godine nam je pojeo pas, ali ove su, nekim čudom (ili zahvaljujući tome što su neukusne) preživele, i eto postavljam ih ovde kao naivnu nadu u globalno otopljavanje...

понедељак, 8. фебруар 2010.

Dragutin i memoari sajbergejše



Život možda nije torta sa šlagom, kako kaže drug Virag, ali ponekad ti udeli po koji slatkiš. Dan se završio vrlo lepim i kreativnim foto sešnom sa Dragutinom Markovićem i njegovim drugaricama i modelima, koje su predstavile njegove frizure. Make up je radila Ivana Menenćanin, organizator i kreativni direktor Gabrijela Parigros, fotkali Jovan D. Njegović i moja malenkost, sve to posmatrali i pomagali Goga i Vigor. Biće još fotki u drugom albumu malo kasnije....

недеља, 7. фебруар 2010.

Vigorove nedeljne aktivnosti



Prilično lenj dan za nas, Vigor je imao svojih aktivnosti, završio je radionicu "Ja sam OK, ti si OK", držao je predavanje o budizmu u Maštalištu, a kad se vratio Goga ga je uhvatila da ga ispituje muzičko. Pa ako dobije keca, bar imamo materijalni dokaz da je učio...

субота, 6. фебруар 2010.

Vigor, krvavi kuvar



Vigor je juče napravio sjajne kolače, ali je sve vreme glumio okrvavljenog kuvara. Danas je padala ledena kiša i sneg, na autu se uhvatilo 4-5 mm leda, polomio sam grebalicu za led, obeležili smo 6 meseci od smrti moje majke, ali mi se ovo ipak čini lepša slika za ovaj dan. BTW, kolači su mu bili izvrsni.

петак, 5. фебруар 2010.

Novine koje su pojeli skakavci



Obično ne gledam puno u nazad, verujem da ako stalno gledaš u nazad, kad - tad moraš da naletiš na banderu kad ne gledaš kuda ideš... :) Ali jedan kolega je tražio neki tekst pa sam se malo podsetio na novine koje su pojeli skakavci...

четвртак, 4. фебруар 2010.

Polica sa začinima



Kad mi život servira nešto bljutavo, onda uputim pogled ka polici sa začinima i čajevima. BTW, posle skoro 2 meseca danas je SUP NS najzad poslao zapisnik sa mesta saobraćajne nesreće.

среда, 3. фебруар 2010.

Suspendovani nezaposleni



Danas sam suspendovan sa liste Nacionalne službe za skidanje sa liste nezaposlenih. Razlog: nisam redovno vodio dnevnik. Debeli trutovi tamo neće ni da pokušaju da vam nađu posao, već im je primarni zadatak da vas "skinu s liste", ili tako što vam tutnu neku šušku da otvorite radnju koja će da propadne, ili tako što ste bili nevaljali. I posle, u Dnevniku objave kako imaju "toliko i toliko manje lica na evidenciji". Ako i umrete - njima je i to OK, skinuće vas sa liste i oni su pobedili.