среда, 31. март 2010.

Vremeplov



Vremeplov. Prisustvovao promociji knjige "Buđenje parlamentarizma - zora demokratije" mojih kolega i drugara iz studentskih dana Bore Novakovića i Nebojše Kuzmanovića. Ovo je bila prilika da se sretne naša generacija sa studija, sa nekima se nisam video možda i 20 godina. Promenili smo se, ali smo u mnogome i ostali isti. No, na momente se osetih nešto mlađi no što jesam, i to prija. Fotografija je Ranka Savčića, do-cimera iz studentskih dana. Na fotografiji - mi, oni, svi mi.

уторак, 30. март 2010.

Veliki brat



I dalje radim 5 poslova odjednom. Veliki Brat me gleda. Goga je danas platila kaznu za prekoračenje vremena parkiranja od, po njenoj proceni, 7 minuta. (cca 500 din). Preživećemo to, samo da je našoj državi dobro.

понедељак, 29. март 2010.

Beauty



Radni vikend nastavio se u radnu nedelju. Izgleda kao da su me se svi setili ovih dana, pa radim popravke sajtova, update, premeštanje domena, čestitke za Uskrs, data merge u InDesign-u... OK, ko radi, malo spava i ne boji se gladi. Pošto nisam stigao da uslikam danas prigodnu fotografiju, evo jednog lepšeg dela mojih poslova. Juče sam fotkao frizure, make up i nokte za 6 modela. Zabavna gužva.

недеља, 28. март 2010.

Snimanje



Imam zakazano snimanje, pa sam uhvatio Vigora da mi pozira kako bih podesio osvetljenje i isprobao sve. Vigor je inače danas bio na takmičenju iz biologije i osim što je osvojio prvo mesto (što nije bilo teško) kvalifikovao sa i za republičko takmičenje, što je već lep uspeh. Čestitke. A ovde vidite da osim što je pametan ume da bude i lep. Uglavnom kad hoće.

субота, 27. март 2010.

Vigor



Ima nas kojekuda. Goga pomaže Branki oko cveća i bašte, Vigor se sprema za takmičenje iz Biologije koje je sutra, mene čeka nekoliko taskova koje sam primio juče. Nadam se da ćemo do popodneva malo da isplivamo i da i nama počne vikend.

петак, 26. март 2010.

Prolećeeee



Dan je tek počeo, ali mi se učinilo prigodnim da uslikam deo procvetale kajsije. Obožavam činjenicu da će tu, kroz neko vreme biti jedna ili više kajsija. Čudo.
Poslali smo Vigorove papire za Maribor (preko Post Ekspresa - stvarno brzo). I pratićemo pošiljku preko net-a. Cool.

четвртак, 25. март 2010.

Devojčica sa cvećem



Pripremamo dokumentaciju za Vigorovo konkurisanje u Sloveniju. Dan manje više protekao u tim aktivnostima, juri preporuke, potvrde, Vigor piše esej na engleskom, bili u posetu Tanji, Filipu i Lenki.
Fotka je od juče, ali žao mi je da ostane samo na disku. Ima neka tajna veza između žena i cveća. Ako želiš da im izmamiš osmeh, kupi im cvet. Čini to često. Evo moje devojčice sa cvećem. I osmehom.

среда, 24. март 2010.

Kakav dan



Kakav dan. Bili smo u NS. Najpre smo se u Merkatoru popeli jednu evolutivnu lestvicu na skali potrošača jer smo sami kupovali i sami sebi naplatili robu. What a fun! Samo nema ko da ti poželi dobar dan, ili da te drnda kad je nervozan. Zatim smo lepo jeli gore u restoranu, pa se prošetali po Novom Sadu, svratili do naših drugara u "Psihopolisu", ali je zatim Goga smislila da kupimo neko cveće u Lukinom selu, što smo, kao što vidite i obavili... a dan još uvek nije gotov...

уторак, 23. март 2010.

Noć



Bio na savetu roditelja u Vigorovoj školi, inače gluv dan. Nakon toga malo prošetao, i iako nije naročito originalno, napravio ovu noćnu fotku prizora koji je svakako poznat svima koji su navratili u Zrenjanin.

понедељак, 22. март 2010.

Procvetao



Uživali u lepom danu, bili u Cvećari Evergrin gde sam ja našao gomilu ovako lepih cvetića, 10m tila za neke foto projekte, a ovde na slici, objašnjavam Gogi kako bi trebala da me slika. Shvatila je. A ja sam, kao što vidite - procvetao.

недеља, 21. март 2010.

Opet blagdan



Blagdan :). Proleće. Podne je. Vigor još spava onesvešćen od Petnice, Goga je jedva dočekala da može da sedne na terasu i čita novine, ja sam još u pidžami i uglavnom kraj računara, pijuckam kafu. Istrčao sam samo do terase da napravim ove porno snimke cveća koje je rasadila pre neki dan...

субота, 20. март 2010.

Cooliranje



"U srcu sam te zaključao, ne možeš izaći, a ključić sam... jbg... ostavio u bravi..." Danas idemo po Vigora koji nam se vraća (nadamo se) iz Petnice, pa sedimo kod kuće i čekamo da nam dojavi kad kreće... lep dan, pa recikliram ono iz šetnje od juče...

петак, 19. март 2010.

Most



Na žutom mostu (Zrenjanin) primećene su neke osobe i jedan bager (ili slična mašina). Polećno sunce je i njih izmamilo napolje. Nisam nešto video da se ubijaju od posla, ali su se muvali tu... ja sam optimista, možda se i spremaju da rade.

четвртак, 18. март 2010.

Sad će proleće



Da li i vi osećate to proleće u vazduhu? Dok me je ranije bilo teško isterati napolje, sada već osećam da me je teško po ovom suncu zadržati unutra.

среда, 17. март 2010.

Venčić



Nestalo je struje u kući, pa sam se malo vrzmao po dvorištu. Jedan od dana kad je napolju toplije nego u kući. Ovo je Brankin venac na vratima. Simpatično za fotkanje. Malo sam eksperimentisao sa bojama. I, naravno, čekam proleće.

понедељак, 15. март 2010.

Bez Vigora



Prazno nam je bez Vigora, ali barem sve što ostavim i zateknem posle na tom mestu. Čudan osećaj nepomičnosti. Danas smo se malo fotkali u "Promotalentu", Goga i ja čekamo goste, dremka popodne. Za ilustraciju mali kolaž Zrenjanina ovih dana i krempita, kojih više nema...

недеља, 14. март 2010.

Blagdan



Blagdan. Uradio neke poslove koje sam morao da završim. Konstatovao da bih voleo da slikam neke lepe aktove, da sam juče u NS napravio neke simpatične fotke i pošto je "šteta da se baci", napravio ovaj mali kolaž. Ostatak dana bih voleo da se odmaram. Sve vas puno ljubi i pozdravlja, Tibi.

субота, 13. март 2010.

Likvidacija



Vigora smo spakovali i otpremili za Petnicu i malo prošetali Novim Sadom. Tu smo videli i ovaj plakat za novu ekonomsku politiku naše vlade. Totalna likvidacija. Goran Bregović je pobedio samog sebe u takmičenju za našeg predstavnika za "Evroviziju". Svi ostali smo poraženi. Razum najpre.

петак, 12. март 2010.

Đinđić



Godišnjica. Voleo bih da se ne zaboravi. I voleo bih kad bi smo osvestili tu svoju tendenciju ka obožavanju mrtvih, naspram živih. Da je Đinđić imao barem upola ovakvu podršku dok je bio živ, niko normalan (a njegove ubice su bile upravo hladne, proračunate, - "normalne") ne bi ni smeo da razmišlja o tome da ga ubije. Podržavajmo i svoje žive. I naravno, nemojmo zaboraviti. Meni ostaje sećanje da sam tada, čitav dan, kao u nekom dobrom holivudskom filmu sa happyendom očekivao da će javiti da je sve u redu. A nije bilo sve u redu. I nije ni danas sve u redu.

четвртак, 11. март 2010.

Web kamerica



Mrzim sneg, crkli mi brisači, calovao 5000 za opravku (i doooobro sam prošao), upisali smo se Kosta i ja za legalizaciju (na "oooruk!") i naravno, nabavio sam webkameru. Ovako me vidi moj komjuter i svi prijatelji koji stanuju u njemu.

уторак, 9. март 2010.

Evropa



Još jedan prilično uobičajen dan, nikakvih posebnih novosti. Ni dobro, ni loše, onako - flat line. Naravno da su se Goga i Vigor sakrili da ih ne turim opet u dnevnik, pa sam posegnuo za nekim malo drugačijim motivima.

понедељак, 8. март 2010.

8. mart



Kad su čuli zvuk uključivanja aparata, i Goga i Vigor su znali da je (opeeet) došao red na moj "dnevni zapis". Kako mi nisu ponudili bolju alternativu, ovu scenu bih nazvao "Večernja relaksacija u domu Arva". Vigor surfuje po netu, Goga dremucka i gleda TV... malo je zevnula kad sam slikao... čisto da ima i akcije :). Prođe i taj 8. mart. Nadam se da su ga moje drugarice lepo provele.

недеља, 7. март 2010.

Palačinke



Ne, ovo nije reciklirana stara fotografija, ovo ja OPET jedem palačinke s pekmezom. Tek da se zna, ima se - može se. Sam sam pekao.

петак, 5. март 2010.

Goga



Ja sam danas skoro "van stroja" usled mučkog napada kijavice. Uglavnom blejim na fejsu, pa me zabole oči pa legnem malo da odmorim i tako... Goga je u akciji, slika marame. Ako neko još ne zna šta bi mogao da pokloni nekom svome, ostalo je još par komada, a napraviće Goga još dve-tri za vikend...

четвртак, 4. март 2010.

Sajam - NS



Jovan i ja smo bili na kratkoj turneji po NS, svratili na sajam gde se "zagrevala" izložba nameštaja, knjiga i umetnosti (valjda zato jer knjige i umetnos' jako dobro idu uz nameštaj). Prošli smo pored ovih pesnika i uslikah to jer su mi tu neki stari poznanici, a i da imam nešto drugačiji sadržaj za dnevnik od onog na koji ste navikli.

среда, 3. март 2010.

Čudan dan



Još jedan od onih čudnih dana. Goga i ja smo danas izgubili jednu prijateljicu iz studentskih dana. Po povratku sa sahrane, svratili smo kod Dragutina na već ugovoreni termin. Dok se Goga šišala ja sam se zagledao u Starlu. No, velika je razlika u godinama... ona ima samo 2 meseca.

уторак, 2. март 2010.

Zrendža



Evo jedne sunčane razglednice Zrenjanina, da ne bude da slikam samo sobu i predsoblje i da ne bude da ne izlazim. Ako danas niste po ovom suncu malo prošetali, onda ste gori od mene (a to je već zabrinjavajuće). Ali ništa zato, proleće se vidi iza ćoška :).

понедељак, 1. март 2010.

Bojeeeee!!!



Goga je raširila svoju šatru za pravljenje marama od svile u dnevnoj sobi. Ja sam proteran u kuhinju, eventualno mogu da gledam TV ako se šćućurim na dvosedu u kraj sobe. Opsadno stanje će da traje do 8. marta..