среда, 30. јун 2010.

Wedding & Shopping


Juče smo bili sa Majom i Zokijem u jednoj manjoj kupovini nameštaja, pa smo se posle uspešno obavljenog posla, na trenutak odmorili. Danas mi je Zoki javio da je nameštaj isporučen. Sve ide po planu do venčanja :).

уторак, 29. јун 2010.

Slike neke bolje prošlosti

Danas sam bio kod svog brata i pokupio par kutija starih (a i prastarih) fotografija, među njima i neke koje sam ja radio još osamdesetih godina prošlog veka. Skenirao sam naš bend "The Revolution" - to je bila naslovna za LP "ciklopentranoperhidrofenantren" - koji, naravno nikad nije izdat. Ako se ne varam ovde su: Bandi, Nidža i Ranko. Ja sam bio zadužen za vizuelni deo. Na drugoj strani fotke piše: "Dolaze ljudi u crnom i donose nam revoluciju" - Studio Revolution. Danas su to ugledni i poštovani članovi naše zajednice.

понедељак, 28. јун 2010.

Radni dan


Dan mi je rano počeo, već u 8 ujutru sam bio na poslovnom sastanku, zatim smo malo "ponovili" Vigora, a Aida, Gaga i ja bili smo brži od oblaka i kiše fotkajući se oko nadvožnjaka, pa smo posle otišli kod Jovana, pošto je moj studio trenutno spakovan. Sve u svemu, danas se radilo...

недеља, 27. јун 2010.

Izgovor za kreativni haos


hmmm... ovo je prilično intimna slika haosa u mom ormanu. Moram da pobacam jedno polovinu ovih papira, kutija, fascikli, prospekata, kablova i sl. Izgleda da što sam stariji imam više đubreta, ili se nakupi jer mi je žao da bacam stvari. U svakom slučaju, to vodi ka haosu.
Opet sam odložio neko fotkanje zbog lošeg vremena... jesen je stvarno neobično rano stigla u naše krajeve...

субота, 26. јун 2010.

Prisećanje na neke početke


Kad već zagledam u svetlu prošlost, očekujući blistavu budućnost, negde u ovo vreme 2008. godine počeo sam ozbiljnije da se bavim digitalnom fotografijom, negde oko 1. maja sam zapravo, kupio Nikona D40. Ovo je moj prvi studijski session, u iznajmljenom studiju u Beogradu, i tu sam se zarazio. Kad bolje pogledam, u neku ruku sam napredovao, a u neku ruku baš i nisam... ali, radio sam puno u međuvremenu. Što se sadašnjosti tiče, Goga i ja smo danas poplaćali neke račune i telefone da nas ne isključe i da vas ne lažem - u blagoj depresiji smo. Nadam se da će proći do sutra.

петак, 25. јун 2010.

Cuba libre!


Dobar deo dana proveo sam jureći kojekakve papire da bi konkurisali za stipendiju za Vigora. Goga je bila prethodna dva dana na nekom mukotrpnom seminaru. Fotka je iz 2005. godine, leto, Petrovac na moru, Vigor je učestvovao na kratkom tečaju latino plesova. Cuba libre!

четвртак, 24. јун 2010.

Akcija


I... (sadašnjica - opet) - više od nedelju dana smo odlagali Marinino fotkanje u kupaćem na Peskari. Na kraju, morali smo to da odradimo u nikakvim uslovima, ali smo Marina, Jovan i ja uspeli da završimo i to. Osim pritiska da ovo završimo, odlagao sam i druge projekte, pa me je već počelo nervirati to što je vreme ovakvo njanjavo. Tašne su okačene o stalke da ih vetat ne bi oduvao.
Foto: Jovan Drndak Njegović, sa svim njegovim copyright-ovima.

среда, 23. јун 2010.

Al se nekad dobro jelo i pilo...


Opet arhiva iz 2006. Nekako mi se čini da smo tada bolje živeli, kad uporedim kolićinu kesa onda i sada... mada mi se čini da je ovo bila neka priprema za rođendan ili neko slavlje.
Nazad u 2010. Vigor je otišao u Petnicu, a mi prihvatili ovo kao neku vrstu navikavanja na činjenicu da nam se više ne muva po kući... prazno je - da znate.

уторак, 22. јун 2010.

Povratak u svetlu prošlost



Pošto već ozbiljno kasnim s fotkama za dane unazad, a da ne bih slikao opet svoja stopala :), evo malo vremeplova. Naime, Ivana Menenćanin i ja počeli smo našu saradnju na bodypainting projektima otprilike u ovo vreme 2006. godine. Ovo je bio naš prvi zajednički projekat i model. U međuvremenu, ekipica je malo porasla, i naši apetiti ali i dometi. Ovo je fotkano 16. juna 2006. godine

понедељак, 21. јун 2010.

Otvaranje izložbe



Vigor se vratio iz NS, pa smo otišli zajedno na izložbu "Autoskopija". Goga je ceo dan radila na ispitima za osmake.
P.S. Ostale fotke sa izložbe možete videti u drugom albumu.

недеља, 20. јун 2010.

Srbija na Skype-u


Bili smo u Melencima da se Kosta i Branka, preko Skype-a, ispričaju sa Isidorom, koji sad čuva u gostima svoju unuku. Pre jedno nedelju dana, opet preko Skype-a, videli smo se sa Brankinim i Kostinim unucima, a sva je šansa da ćemo se i sa Vigorom u buduće gledati preko Skype-a.
Izgleda da je Skype sve češći gost u mnogim srpskim domaćinstvima...a bake i deke savladavaju čuda savremene tehnologije...
Jbm ti vreme, i meteorologiju, opet sam otkazao fotkanje zbog kišurine...

субота, 19. јун 2010.

Fun starts there



Jasno mi je da se toalet nalazi u prizemlju, ali nije mi baš jasan ovaj deo o zabavi ;). Ko razume shvatiće, ja nisam proveravao... (Atrium - NS)

петак, 18. јун 2010.

Fudbal - pobedili smo Nemačku



Naši fudbaleri pobedili Nemačku na SP. Neverovatno. Ja skoro neću potrčati za loptom, osim ako me neko ne natera pištoljem.

четвртак, 17. јун 2010.

Moji



Još jedna iz "arhive". Planirano fotkanje je odloženo za nedelju, a nisam hteo na silu da fotkam, pa evo jedne iz Beograda od prošlog četvrtka..

среда, 16. јун 2010.

Marina



Fotkanje sa Marinom. Nekoliko dobrih studijskih fotki. Očekuje nas još jedan session na Peskari..

уторак, 15. јун 2010.

FB za i protiv



Već kasnim sa ovim fotkama, a baš se i ne sećam šta sam radio u utorak... auuu... da, bio sam na tribini gimnazijalaca u Zelenom Zvonu "Fejsbuk: za ili protiv", pa sam iskopao ovu fotku od ranije - čisto da se vidi još jedan vid delovanja FB na našu svakodnevicu.

понедељак, 14. јун 2010.

Vigor goes to Maribor



Veliki dan za nas. Vigor je dobio dvogodišnju stipendiju za II Mariborsku Gimnaziju, pa će III i IV razred Gimnazije pohađati tamo daleko. Koliko smo srećni, toliko smo i zbunjeni. Sama činjenica da je primljen nadmašuje i iznos stipendije, koji je, kako bi rekao naš PreCednik "bezobrazno visok", naročito u kontekstu toga da je kod nas već dva puta odbijen za neke stipendijice, reda veličine džeparca.
Pa kako nemam neku prigodnu fotku, evo jedne sa naših početaka :).
P.S. Izvinjavam se zbog zaostatka od par dana, i ja sam zbunjen svim ovim što nam se upravo dešava.

петак, 11. јун 2010.

Maturanti - Gimnazija



Maratonska maturska svečanost Zrenjaninske gimnazije. Goga i ja smo "ispratili" prvu smenu (od 17h) a Vigor je bio na obe. Dopala mu se ideja da fotografiše i drugare i drugarice. Goga je prokuvala, ja sam bio obaren, verujem da ni ostaloj deci nije bilo drugačije, ali su se držala bolje od nas :).

PS. Više fotki na FB profilu

четвртак, 10. јун 2010.

Dan odluke



Bili smo u Beogradu, gde je Vigor imao intervju za stipendiju Mariborske gimnazije. Ako bude primljen, to će uveliko promeniti naše živote narednih par godina, a njegov, možda i duže. No, i ako ne bude primljen mislim da mu to neće predstavljati razlog da odustane od planirane Nobelove nagrade za hemiju ili molekularnu biologiju. Na slici - mi pred intervju.

среда, 9. јун 2010.

Matura - "Đura"



Moj 150-i "zapis" 365 projekta. Boga mi, ima još da se ide... Sinoć smo bili na Sandrinoj maloj maturi (OŠ "Đura Jakšić"). Ostaje nam još Gimnazija u petak... Sutra idemo za Beograd, a danas predveče slikanje sa Kijom na Peskari. Eto tako sam ja u ovaj današnji "zapis" strpao i juče i sutra...

уторак, 8. јун 2010.

Sezona na jezeru



Prvi, ili barem jedan od prvih ničim izazvanih kupača (ili kako je Goga zaključila, zbof prljave vode - "sunčača") na jezeru ispred kuće. Počinje valjda lepo vreme, iako mislim da je voda još uvek hladna... (sorry nemam teleobjektiv, a i hteo sam da sačuvam diskreciju posetioca)

понедељак, 7. јун 2010.

Addicted to "Univer"



Pre toga (operacije "Univer") smo bili u Oazi i pazarili platna druge boje jer je svima već dosadila ona moja crvena traka (me - like!)... kupili belu i plavu, sad imam za patriJotske slike.

недеља, 6. јун 2010.

Baš je dobro biti ja



Već više meseci sam se dogovarao sa Marijanom da napravimo jedan sešn, i najzad smo oboje poklopili rasporede. Ovo su više fotke za ličnu upotrebu, ali mislim da su dobro ispale. Veliki pozdrav i još jednom hvala za krempite.

субота, 5. јун 2010.

Novi kuhinjski ljubimac



Dobar deo dana proveli smo Kosta i ja budžeći našeg novog ljubimca. Goga je, naime, preko "Limunda" pazarila mašinu za sudove. Dosta povoljno, ispravnu, ali nije uspela da stane ispod sudopere kao stara, već smo morali da je podignemo gore na radni deo kuhinje. Ovako izgleda izlog, još uvek u radu. I ja sam još uvek "u radu"... Eto malo da presečemo seriju maturanata (2 more to go...)

петак, 4. јун 2010.

среда, 2. јун 2010.

уторак, 1. јун 2010.

Nikina mala matura



Svakako da je, i ne samo Gogi i meni, mala matura škole "2. oktobar" bio utisak dana. Bili smo da vidimo Niku i Anu, ja sam fotkao skoro sve... (navika). Ovde imate... pa, - više generacija...
Sutra mala pauza (idem u NS na sastanak), a u četvrtak Goga i "Vuk"...