уторак, 31. август 2010.

Još jedan dan u Mariboru


Imali smo malo vremena i da razgledamo grad. Dopada nam se, i rešili smo da mu poverimo Vigora na čuvanje. Vigor se isto rado poverio gradu, novoj školi, novim drugarima. Uz pratnju kiše i pri temperaturi od 12 stepeni Goga, Sara i ja krenuli smo za Zrenjanin. Naravno, katastrofalno smo zalutali tek kad smo stigli u Srbiju. Most kod Čoke - ne radi!

понедељак, 30. август 2010.

Prvo jutro i dan u Mariboru


Podelili smo s Vigorom prvo jutro u Mariboru. Jurili smo neke papire i Maribor videli samo iz auta, slike iz škole su prethodnog dana, i nešto slika Vigorove sobe i Euro parka... Upoznali vaspitače u domu, neke njegove drugare... U svakom slučaju, čudo od dana, pa eto opet malo kolaža...

недеља, 29. август 2010.

Maribor via Croatia


Nekako bi trebalo reći da je za nas počelo novo poglavlje života, no zapravo, samo smo realizovali ono što nam je život spremao u godinama pre nego što smo spakovali Vigorove kofere. U predveče smo se susreli sa Mariborom. Goga i ja da ga izvidimo, a Vigor da mu se pridruži. Put je prošao OK.

петак, 27. август 2010.

Moja zabrljotina


Šta reći? Zabrljao sam. "Kuvarice manje zbori da ti ručak ne zagori!"
Ostale novosti: Vigor je najzad dobio potvrdu o boravku u Mariboru, bili smo u Ambasadi da to pokupimo, spremamo se pokako za mini-seobu Srba. U nedelju krećemo za Maribor.

четвртак, 26. август 2010.

Umetnos'


"Mama, mama, da li sam ja umJetnik? - Jesi, sine, stalno slikaš tako mutne slike!" (inspired by M. Zirdum & malo piva...) - Zrenjanin, Dani piva su počeli..."

Modna revija


Velika modna revija Duschana de Sordjana i frizura Dragutina Markovića u okviru "Marketa kulture". Preko 85 modela, preko 40 manekena, događaj kakav naš grad već odavno nije video (ako je uopšte video tako nešto). Goga i ja smo umešali tu svoje prste i nadamo se pomogli da ovaj događaj bude što bolje organizovan. Hvala svima koji su organizovali, učestvovali, bilo je super.

понедељак, 23. август 2010.

II kasting za reviju


Drugi deo kastinga za reviju modela Duschana de Sordjana i reviju frizura Dragutina Markovića. Ovo sam ja gde isprobavam svetlo za foto arhivu kastinga. (definitivno bi mi trebalo zabraniti ovako da se slikam).

недеља, 22. август 2010.

Staro gvožđe


Nešto mi se mantalo u glavi nakon što sam popio kafu, pa sam ceo dan lelujao. Odmor. Nadam se da nisam još za staro gvožđe.

субота, 21. август 2010.

Spremanje


Vigor je u Petnici, a Goga je sebi dala slobodno da mu upadne u sobu sa usisivačem. Nadam se da će ova invazija na njegovu privatnost ostati neprimećena ;).

петак, 20. август 2010.

четвртак, 19. август 2010.

Vigorov rođendan i proba modela


Vigorov rođendan, (a Vigor u Petnici) a predveče smo otišli sa Nikom i Sandrom kod Duschana de Sordjana da isprobaju neke od modela koje će nositi na reviji.

среда, 18. август 2010.

Majstori, majstori...


Nikako da ufotkam novu raskrsnicu kod žutog mosta. Istina, ni oni nikako da je završe. Čekaju se semafori, a pre toga su, ko zna zašto, čekali da se završi most, ko da nisu mogli istovremeno nego su morali sačekati da se saobraćaj pojača... No, to su naša posla.

понедељак, 16. август 2010.

Maratonci


Maratonski dan je počeo odlaskom u Petnicu, sa sve dvadesetak belih miševa i Vigorom, nastavio se kastingom za reviju, (i uraganom između) a zatim druženjem sa Lenom, koja uskoro napušta ove krajeve. Leno, bilo nam je divno s tobom, vidimo se opet kad dođeš na naš kontinent!

недеља, 15. август 2010.

Kučići


Bili smo da vidimo unuke naše pokojne keruše Desi (bobtail). Slatki su kao mali plišani medvedići. Još uvek sisaju i imaju plave oči.

субота, 14. август 2010.

четвртак, 12. август 2010.

I dalje moje fobije :)


Moj strah od kućanskih aparata se nastavlja. Bili na sjajnom roštilju kod Gorana. Čekamo Vigorovu dozvalu za boravak i moje pare za sajt.

уторак, 10. август 2010.

Hibiskus


Procvetao nam je hibiskus, i ženski deo familije je insistirao da se to ovekoveči. E, pa evo... da i ja vidim šta to pijem ponekad u čaju...

понедељак, 9. август 2010.

Jarkovac - Duschan de Sordjan


Posle ture po Novom Sadu, Goga i ja obreli smo se i u Jarkovcu kod Dušana. Najpre niko nije hteo da se slika, ali kad je Duschan de Sordjan pokazao šta ima ni Maca ni Dragutin nisu odoleli. Lepo smo se igrali mi (manje - više) odrasli ljudi..Hvala Dušane, što si probudio decu u nama...

недеља, 8. август 2010.

Jurnjava i fotkanje


Počelo je sa jurenjem oblaka po Tisi i okolini Aradca, a zatim fotkanje sa Nikom i Jovanom, gde smo jurili duhove Odri Hepbern i Grejs Keli...


субота, 7. август 2010.

Dinamika


Ukratko: obeležili smo godinu dana od smrti moje majke. Bili smo na groblju i posedeli sa najbližima. Prisećali smo se lepih trenutaka provedenih s njom. Stiglo nam je na čuvanje 2 kubika knjiga. Dok ovo pišem, očekujemo da nam dođu Tanja i Filip, očekujemo i Lenku. Knjige su smeštene na tavanu. Skoro mi je greh da tu tako čame, ali sačekaće neka bolja vremena i neke prilježnije čitaoce.

петак, 6. август 2010.

Lep dan


Lep dan, Lena nam je bila u gostima skoro čitav dan. Uveče smo bili u poseti kod Duschana de Shordjana. Dan koji je bio isprepleten pomaganjem, darivanjem i radošću. Uzajamnim, višečlanim, nepretencioznim činovima ukazivanja poštovanja, ljubavi, uzajamnosti. Nekako poveruješ da je ono što nas čeka lepo i dobro.

четвртак, 5. август 2010.

Dunja


Imao sam zakazano fotkanje sa Dunjom, a kako je dovela svoju drugaricu (Avaxna Beejbe) koja se isto interesuje za fotografiju, prepustio sam njima da se fotkaju. Jovan i ja smo asistirali. Fotka - Avaxana, obrada: ja.

среда, 4. август 2010.

Majstor duboreza - Robert Silberholz


Bili smo svi zajedno u prijatnoj i inspirativnoj poseti Robertu Silberholz-u, majstoru duboreza. I Vigoru se dopalo, pa je uz majstorove instrukcije i sam napravio jednu "pletenicu"

уторак, 3. август 2010.

Vigor u Seićentu...


Vigor je odavno prerastao naš auto, pa kad idemo na duži put, on se izvali nekako na zadnje sedište i prespava dobar deo puta...

понедељак, 2. август 2010.

Naši Amerikanci


Brana i Goca sa decom su bili u poseti. U ponedeljak smo se izopraštali, i oni su u utorak poleteli za Ameriku. Na momente mi se činilo kao da smo se videli juče, kao da nije prošlo 16 godina od kako sam ih poslednji put video uživo. U svakom slučaju, zanimljivo i prijatno iskustvo.