четвртак, 30. септембар 2010.

Osmeh

Slikanje sa Marinom kod Jovana. Jedan kratak session za neki projekat. Ova, naravno neće u projekat, ali meni je skroz slatka... vesela i opuštena...

среда, 29. септембар 2010.

уторак, 28. септембар 2010.

Ipak se nešto menja

Pre dvadesetak dana uslikao sam našu novu raskrsnicu na kojoj se semafor nije video od znaka. (http://podwebavanje.blogspot.com/2010/09/pravo-mesto.html) ali evo danas vidim - sređeno, znak pomeren, ali su izgleda drva morala da plate cenu vidljivosti i bezbednosti u saobraćaju... neke stvari se eto, mogu i promeniti, ne kažem da su oni čitali moj "365 - Pic Per Day" blog, ali eto sada da ih pohvalim...

понедељак, 27. септембар 2010.

Imamo narandže

Prepodne je bilo sunčano, pa sam spazio na terasi kako lepo napreduje naše narandžino drvo. Prošle godine je imalo samo jedan plod, a ove godine puno više. Neki su već porumeneli, neki su još zeleni, ali u svakom sučaju raduju nas.

недеља, 26. септембар 2010.

Jarkovac via Google (umalo se izgubismo)

Jovan i ja (uz pomoć Gagice i Dušana) fotografisali Teodoru kod Duschana de Sordjana u Jarkovcu. Pošto je most kod Sečnja zatvoren, išli smo okolo preko Kovačice, naravno Google maps nam je ponudio neku rutu koja ne postoji, ali "kartu čitaj - seljaka pitaj" i snašli smo se. Sešn je bio uspešan, ali smo kući stigli dooosta posle 22h.
P.S. Fotka je neobradjena, klot iz aparata.

субота, 25. септембар 2010.

Branka is back home!

Branka se vratila iz bolnice u Beogradu, pustili su je kući, nisu našli tromb, nije bilo potrebe da se ugrađuje stent.
U Lozani je opet održana izložba "Svi smo mi fotografi", pa sam i ja poslao dve fotke koje su i objavljene, tj. projektovane u okviru manifestacije. Ljudi su to slikali i poslali mi na mail, i eto... Moja fotka, Musée de l'Elysée...

петак, 24. септембар 2010.

Road trip - again

Išao na turneju po Banatu, fotkao građevinske radove, mašine, pesak, bagere... Prijatna promena posle toliko lepih žena... :)))

четвртак, 23. септембар 2010.

Romina Cvekić


Foto sešn sa Rominom Cvekić. Opet Jovanova fotka....Prosto može čovek da pomisli da ga koristim samo da bi ko imao da me fotka dok radim :).
Zadovoljni fotografi i modeli... (Jovan je malo fotkao i njenu sestru Ivanu, ali se ona žestoko opirala...)

среда, 22. септембар 2010.

Road trip

Ovako: krenuli smo ujutru za NS da svedočimo na sudu povodom neke saobraćajke, otišli posle u Karlovce po vodu (gde je i snimljena ova fotka), zatim u 14h došli do Zrenjanina na venčanje mog brata od tetke, Ljubiše, što sam slikao "po službenoj dužnosti", pa posle fotkao nešto sa Gabrijelom...i tako... prođe dan...

уторак, 21. септембар 2010.

Ode još jedan dan...


"Pojma neznam" kako mi je prošao dan. No, kako sam u fazonu fotkanja, prisećam se kako mi je izgledao setap u "studiju" pre godinu dana. Ovih dana (gotovo čitavo leto) smo se skoro preselili kod Jovana, a ovo je početna verzija kod mene u dnevnoj sobi.

понедељак, 20. септембар 2010.

Opet fotkanje


Jovan me je upozorio da moje slike dana polako postaju njegove slike mene kako slikam :). Vaistinu. Puno radimo ovih dana, pa je meni ipak događaj dana kada fotkamo. Eto, smisliću način da obeležim svoje fotkanje nekako, u međuvremenu, Jovan će me slikati :)

недеља, 19. септембар 2010.

Revija


Drugari (a i drugarice) iz Team Creative Studija su nas pozvali na modnu reviju koju su upriličili u Kaštelu "Ečka" a ja sam malo slikao. Deca su jako volela što su odmah posle revije videla fotke na fejsu. A meni to, nekako, sevap.
P.S. Posle se ispostavilo da oni nisu organizovali reviju, i da sam ja imao skroz konfuzne informacije, ali kako ovo nije javno glasilo, ne znam šta je tačno, ali ću i ovde dodati komentar koji sam dobio: "izvinjavam se na komentaru,ali reviju su uprilicili MODNI SALON MAKSIMOV I VLASTIMIR JOVANOV LICNO....hvala...."

(foto: Jovan Drndak Njegović)

субота, 18. септембар 2010.

Kraj javnih prostora

Branku prebacili na post-koronarno. Najverovatnije je očekuje još ispitivanja ali u Novom Sadu ili Beogradu. No, mi smo bili sretni što je bolje i što možemo da je posetimo. A čini mi se da je i njoj ipak godilo da vidi i nas.
Gaby mi je poslala link na konkurs na temu "Javni prostori", a ja sam rešio da kontriram temi i ovo je fotka pod naslovom "Kraj javnih prostora"

петак, 17. септембар 2010.

Foto - maštalište


Uglavnom sedeo kod kuće, očekivali smo vesti iz bolnice, hoće li Branku pustiti sa intenzivne u postkoronarno... sedeo i obrađivao fotke od juče, eksperimentisao... Branku su pustili, ali tek negde oko 9 uveče, naravno, mi smo to saznali tek sutradan.

четвртак, 16. септембар 2010.

Glupiranje


Naše (Jovanovo, moje, Marinino, Ivanino, Dragutinovo i Gabrijelino... uf valjda nisam nikog izostavio) foto maštalište je proradilo. Rezultate ste videli, a ja sam ovde shvatio da nije baš jednostavno biti model. Jovan me je lepo uslikao, ali rezultat je - kao što vidite - katastrofa.
Ovo je moj "vodi ljubav s kamerom" pogled... (rofl)

среда, 15. септембар 2010.

Branka


Moja tašta (Branka) je danas završila u bolnici zbog srčanih tegoba. Zadržali su je na ispitivanju i svi se nadamo najboljem. Znam za viceve o taštama i zetovima, ali budući da ja majku više nemam, ta žena mi svakako predstavlja nešto najbliže tome i zaista se nadam da će uskoro biti opet s nama u kući.

уторак, 14. септембар 2010.

Ram


Započeo sam novi lični i porodični projekat izrade 10 ramova za Goginu buduću školicu slikanja na svili. Polako napredujem, ali napredujem...

понедељак, 13. септембар 2010.

Zoran Milivojević u Zrenjaninu


Predavanje Zorana Milivojevića na temu: "Pamet srca - O susretu inteligencije i ljubavi!", je zapravo bila neka vrsta tribine, ali nije ni toliko važno. Uvek se od Zorana može koješta naučiti. Između ostalog - ja sam danas naučio da dođem na vreme, i još pre vremena, jer u protivnom neću moći da sednem, a naučio sam i da je PK Zeleno zvono malo za sve one koji bi hteli da ga vide i čuju.

недеља, 12. септембар 2010.

Svadba


Svadba u Beogradu, krenuli smo oko 12 od kuće, a boga mi skoro smo se i vratili u 12. Ako izuzmemo preglasnu muziku i pola tone narodnjaka, sve ostalo je bilo fino, na nivou i za sećanje.

субота, 11. септембар 2010.

Lenkin rođendan


Lenkin rođendan u Banatskoj kući kod "Trofeja", baš smo se lepo proveli, bilo je torti i svega lepog...

петак, 10. септембар 2010.

Isklizne ti dan


Da me ubiješ, više se ne mogu setiti kako mi je iskliznuo taj dan... svako sećanje na nešto značajnije u vezi s njim mi sklizne iz sećanja kao ove plišane igračkice iz ove hvataljke na vašaru...

четвртак, 9. септембар 2010.

Fotkanjeeeee


Najzad, posle dugo cimanja oko raznih aktivnosti i država, palo je i jedno fotkanje sa Jovanom u studiju. Bilo je više nego uspešno, pa je odmah i "bezecovano" za objavljivanje, pa ne mogu na fejs da stavim odmah sve, no da ne bude da lažem, evo i dokaza da sam fotkao :). (foto; naravno, Jovan)

среда, 8. септембар 2010.

Pravo mesto


Stvarno ova raskrsnica kod Žutog mosta ne prestaje da me iznenađuje. Evo kako su mudri izvođači uspeli da sakriju semafor (koji još nije proradio) iza znaka za pešački prelaz. Inventivno - nema šta.
p.s. (fotkano tek u petak, mobilnim aparatom...)

уторак, 7. септембар 2010.

Maribor calling...


Sačuvaj me Bože, naknadne pameti. Sad razumem moje roditelje (em naknadno, em prekasno).
Malo smo video četovali s Vigorom i odmah smo bolje raspoloženi. Uspeli smo da iz njega "iscedimo" i par korisnih informacija. Sad znamo i kako mu izgleda raspored... recimo... sutra i prekosuta je na*ebo, ali zato mu je petak uvod u produženi vikend.

понедељак, 6. септембар 2010.

недеља, 5. септембар 2010.

Nije pukla tikva...


Kao i obično, lagano. Pa islika je iz prethodnih vremena, ostalo mi nešto od "Dana piva". Eto da ne bude - "pukla tikva"... nije pukla, OK je.

субота, 4. септембар 2010.

Slava

Kostina slava - Mučenik Agatonik. Lepo smo se družili, jeli malo, ništa veliko, i neću da stavljam klopu nego eto, ovaj taštin venac... lepo.

петак, 3. септембар 2010.

- promašio dan -


Promašio sam dan, zagledao se negde u nebo i promašio ga. Sreća u verziju na bloggeru, pa mogu da proveravam i brojeve... ovo je isto sa "Dana piva"

четвртак, 2. септембар 2010.

Revija u novinama

U listu Zrenjanin, objavljen je tekst i moje fotografije sa revije modela Duschana de Sordjana i frizura Dragutina Markovića, a Dušan nas je baš danas i pozvao da mu dođemo u posetu. Proveli smo, kao i uvek, prijatne trenutke u njegovom domu, upoznali i njegovu suprugu Suzanu i još neke prijatelje.
I uvek se iznenadimo kako vreme brzo proleti, a mi ne znamo da odemo, pa zaglavimo do kasno...
P.S. Vigore imaš veliki pozdrav i od Dušana i kaže ti da voli što njegovu (i njemu je to omiljena) jaknu šetaš po Mariboru.

среда, 1. септембар 2010.

Transformacije


Transformacije. Život je samo nepregledan niz promena, neke su i na bolje.
Ja sam danas odmarao, Goga je primala prvačiće u svojoj školi.